Încă din vechime merele sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătăţii, datorită vitaminei C şi a fibrelor pe care le conţin.
Ingrediente:
- 7 mere;
- 7 linguri zahăr;
- 300 gr aluat foietaj;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 50 gr unt;
- 2 linguriţe zahăr pudră;
- 1 linguriţă coajă rasă de la o lămâie.
Mod de preparare:
Foietajul se lasă să se dezgheţe la temperature camerei.
Merele se curăţă de coajă şi se feliază.
Într-un vas se caramelizează zahărul. Peste zahăr se pune untul şi se amestecă bine.
Se adaugă zăharul pudră, zeamă şi coaja de lămâie.
Se întinde aluatul într-o tavă de tarte.
Se aşează feliile de măr deasupra, apoi se toarnă caramelul.
Se dă tarta la cuptor, pentru 40 de minute, la 200 de grade C.
Încă din vechime merele sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătăţii, datorită vitaminei C şi a fibrelor pe care le conţin.
Ingrediente:
- 7 mere;
- 7 linguri zahăr;
- 300 gr aluat foietaj;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 50 gr unt;
- 2 linguriţe zahăr pudră;
- 1 linguriţă coajă rasă de la o lămâie.
Mod de preparare:
Foietajul se lasă să se dezgheţe la temperature camerei.
Merele se curăţă de coajă şi se feliază.
Într-un vas se caramelizează zahărul. Peste zahăr se pune untul şi se amestecă bine.
Se adaugă zăharul pudră, zeamă şi coaja de lămâie.
Se întinde aluatul într-o tavă de tarte.
Se aşează feliile de măr deasupra, apoi se toarnă caramelul.
Se dă tarta la cuptor, pentru 40 de minute, la 200 de grade C.