Nu puţini sunt şoferii care au urcat la volan după ce au consumat bere fără alcool. Nutriţionista Marie Vrânceanu susţine că berea fără alcool conţine suficient alcool pentru a ne lăsa fără permisul de conducere.
Berea fără alcool se obţine prin întreruperea fermentaţiei de îndată ce berea a ajuns la gradaţia alcoolică dorită sau prin îndepărtarea alcoolului prin evaporare în vid la temperatura de 78,5 grade Celsius.
“Se spune că berea fără alcool este recomandată şoferilor pentru a nu se îmbăta, însă am văzut că mai toate conţin ceva alcool. Dacă un şofer bea trei sticle, etilotestul poliţistului se va înverzi şi, conform legii, va fi considerat beat”, a declarat nutriţionista Marie Vrânceanu pentru ziarulring.ro.
Specialistul a mai spus că aşa-zisa bere fără alcool poate avea până la 1,2% alcool în Italia, 0,4% în SUA şi 0,05% în Marea Britanie.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Nu puţini sunt şoferii care au urcat la volan după ce au consumat bere fără alcool. Nutriţionista Marie Vrânceanu susţine că berea fără alcool conţine suficient alcool pentru a ne lăsa fără permisul de conducere.
Berea fără alcool se obţine prin întreruperea fermentaţiei de îndată ce berea a ajuns la gradaţia alcoolică dorită sau prin îndepărtarea alcoolului prin evaporare în vid la temperatura de 78,5 grade Celsius.
“Se spune că berea fără alcool este recomandată şoferilor pentru a nu se îmbăta, însă am văzut că mai toate conţin ceva alcool. Dacă un şofer bea trei sticle, etilotestul poliţistului se va înverzi şi, conform legii, va fi considerat beat”, a declarat nutriţionista Marie Vrânceanu pentru ziarulring.ro.
Specialistul a mai spus că aşa-zisa bere fără alcool poate avea până la 1,2% alcool în Italia, 0,4% în SUA şi 0,05% în Marea Britanie.
Citeste mai mult pe RTV.NET