Jardiniere de 3.800 de euro bucata, bănci de 380 de euro sau chioşcuri de aproape 40.000 de euro. Toate aceste achiziţii au fost făcute pe banii Primăriei Capitalei la preţuri, evident, supraevaluate. Au pierdut bucureştenii, dar au câştigat profituri uriaşe, firmele „de cumetrie“ ale reprezentanţilor administraţiei locale.
„Programul de măsuri şi acţiuni pentru gospodărirea şi înfrumuseţarea Municipiului Bucureşti, sau «Capitala creşte verde»“. Aşa suna proiectul cu care se mândrea Sorin Oprescu acum patru ani. Ce nu a spus niciodată primarul general a fost faptul că o dată cu acest proiect au crescut peste noapte şi conturile multor firme care s-au ocupat de modernizarea parcurilor bucureştene.
De realizarea efectivă a programului„Capitala creşte verde” s-a ocupat Administraţia Lacuri şi Parcuri de Agrement (ALPAB). Aceasta a achiziţionat obiecte de mobilier urban în valoare de mii de euro prin încredinţare directă de la o singură firmă de milioane de euro. Cu această ocazie, s-au cumpărat sute de jardiniere din tablă la preţul de 3.800 de euro bucata, 2.800 de bănci pentru parcuri la 380 de euro bucata (una similară costă puţin peste 100 de euro la magazinele de bricolaj sau pe internet).
Mai trebuie spus că cel puţin jumătate din băncile puse în 2009 nu mai există acum, pentru că au fost construite dintr-un material de proastă calitate şi montate incorect. De asemenea, sute de scrumiere pentru parcuri şi mii de coşuri de gunoi au fost cumpărate de Primăria Capitalei la preţuri mult mai mari decât cele existente în comerţ.
Toate aceste greşeli făcute de ALPAB sub conducerea lui Radu Popa în ultimii cinci ani au fost aduse la cunoştinţă primarului şi organelor de cercetare penală de către Curtea de Conturi şi Poliţia Locală Bucureşti încă din 2009, fără a avea însă vreun rezultat concret.Lucrările au continuat la preţuri mult mai mari dec