Editurile au livrat la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea peste 90 la sută din necesarul de manuale pentru anul școlar 2013 – 2014. Unii directori de unități de învățământ au venit deja la sediul ISJ pentru a ridica manualele, însă în număr mic deocamdată. Asta pentru că, pe de o parte, mulți directori sunt în concediu, iar pe de altă parte, mai mulți dintre ei așteaptă ca stocurile de manuale să fie complete pentru a nu face mai multe drumuri.
Editura Cavalioti este singura care nu și-a onorat până în momentul de față comenzile, dar reprezentanţii ISJ speră ca şi aceasta să trimită manualele în cel mai scurt timp. Deasemenea, alte câteva edituri mai au de completat comenzile cu câteva titluri.
Potrivit termenului stipulat în contract, editurile au termen până pe 20 august să completeze stocurile de manuale. În tot acest timp, directorii sunt așteptați la sediul Inspectoratului Școlar pentru a mai ridica din manuale, astfel încât magazia în care acestea sunt depozitate să nu fie supraaglomerată. „ În general, toate manualele au ajuns. O singură editură, Cavalioti, mai trebuie să aducă manualele. Așteptăm directorii să vină să ridice manualele”, a spus Maricica Gheorghiță, reprezentanta ISJ.
Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat judeţului Vrancea, pentru achiziţionarea de manuale, suma de 378.065 lei cu tot cu TVA. Cele mai multe manuale comandate sunt cele de Limba Română, la polul opus fiind cele de muzică. Comenzile au fost făcute în baza nevoilor din şcoli, iar pentru fiecare materie s-a comandat între 30 şi 60% din necesar. Au fost comandate manuale inclusiv pentru Religia catolică sau de Limba Romani.
Manualele şcolare vechi îşi pierd valabilitatea odată cu achiziţionarea celor noi, elaborate în baza unor programe şcolare noi sau a unor programe şcolare modifica