Peste 1.000 de credincioşi au participat, ieri, de sărbătoarea „Schimbării la Față“, la hramul Schitului Muntioru, unul dintre cele mai impresionante şi pline de har lăcaşuri de rugăciune din Vrancea. Schitul a fost construit de părintele Macarie, în baza unei dorinţe-testament a marelui domnitor Ştefan cel Mare, iar ieri, lăcașul sfânt a devenit loc de pelerinaj atât pentru creștinii din județ, cât și pentru cei din diferite colțuri ale țării. Slujba a fost oficiată de părintele Macarie, alături de preotul Valeriu, preotul profesor doctor Milea, părintele Cristi, părintele Constantin și preotul Alexandru.
În ediția de mâine a cotidianului nostru veți putea citi, în exclusivitate, un interviu cu părintele Macarie.
Tineri, copii și vârstnici, oameni veniți din foarte multe județe ale țării au urcat, ieri, încă din zori, pe drumeagul mărginit de minunata pădure ce îmbracă muntele Muntioru din Vintileasca, pentru a-și regăsi pacea și liniștea sufletească participând la slujba Hramului Schitului Muntioru. Ridicată de părintele Macarie acolo, pe „acoperișul” Vrancei, această adevărată „Catedrală a Văii Râmnicului” a fost pur și simplu luată cu asalt, Hramul de ieri fiind cel mai mare de până acum.
Pentru că biserica schitului a devenit neîncăpătoare, creștinii au înconjurat-o, ascultând slujba în mijlocul unui decor ce pare, pur și simplu, rupt din Rai. „Muntioru de Vrancea, un munte cu mult har Dumnezeiesc. Această mănăstire a fost visul de aur al Măriei Sale Ștefan cel Mare și Sfânt, ca dar vrâncenilor pentru darul de vitejie pe care l-au făcut pentru apărarea gliei și a neamului nostru românesc. Iată că după 500 de ani un vis, o dorință, un plan, dacă este pe placul lui Dumnezeu se pune în practică prin oamenii lui Dumnezeu, cum este părintele Macarie. Am venit aici cu toții să luăm parte la o sărbătoare deosebită,