Societăţile comerciale controlate de către Marin Condescu, preşedintele FNME şi al Clubului de Fotbal „Pandurii” nu au avut foarte mult de suferit de la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia şi asta se poate observa din pierderile înregistrate de două dintre acestea anul trecut. Oricum, şi profiturile, pe 2012, sunt destul de subţiri, în comparaţie cu anii anteriori când directorii unităţilor energetice şi miniere îşi arătau din plin recunoştinţa pentru cel care i-a susţinut în funcţii.
Totuşi, una din firme administrate de către partenera de afaceri a sindicalistului a prosperat, în 2012, de pe urma unui contract profitabil cu Clubul Pandurii, fără să aibă vreun angajat.
Nici societatea lui Marin Golea nu stă rău, semn că recondiţionatul rolelor pentru minerit e o afacere bănoasă.
Tursind şi Elmerom, pe pierderi, în 2012
Singura societate, la care este asociată Federaţia Naţională Mine Energie, ce şi-a revenit din punct de vedere financiar, anul trecut, este Turism Sind Min SRL Bucureşti. Dacă în 2011, firma înregistra pierderi considerabile, 224.000 de lei, aceasta şi-a revenit, şi potrivit bilanţului contabil pe anul trecut, a avut un profit de 113.000 de lei, în condiţiile în care şi cifra de afaceri a crescut, comparativ cu anul anterior, ajungând la 846.000 de lei. Firma a fost resuscitată serios, chiar înaintea înfiinţării CEO, prin două contracte pentru bilete de odihnă şi tratament oferite de fostul CE Turceni, în valoare de 3,7 milioane de lei.
Tursind Min SRL Tg-Jiu, la care asociaţi, cu câte 25% fiecare, sunt FNME, USMO, Clubul Pandurii şi Olservmin, a înregistrat pierderi de 63.000 de lei, în 2012, la o cifră de afaceri de zece ori mai mare, deşi fosta SNL Oltenia i-a atribuit anual contracte pentru cursuri de formare profesională a personalului din minerit, acestea desfăşurându-se la hotelul de la Rânca pe care