În prima a parte şedinţei de la mijlocul săptămânii, speculatorii au pendulat între o atitudine prudentă şi o disponibilitate ceva mai mare pentru speculaţiile cu derivate. Astfel, după ce marţi interesul a crescut, miercuri se observa o lichiditate chiar mai bună, comparativ cu acelaşi interval orar al zilelor precedente, fără ca volumul să impresioneze. După aproape şapte ore de la deschidere, numărul contractelor era de 640 iar valoarea acestora de aproape 7 milioane lei.
Ca şi în zilele precedente, după jumătate de şedinţă nu se putea vorbi despre un produs care să se impună net, urmând ca în partea secundă a sesiunii să se decidă derivatul cel mai speculat. Cel mai bine poziţionate simboluri erau DEDJIA_RON şi EUR/USD_RON.
Participanţii care au speculat preţul indicelui Dow Jones pe scadenţa septembrie au încheiat 210 contracte, pe fondul unei evoluţii descendente. Cotaţia indicelui scădea cu 39 de puncte, la 15.432 puncte. Cotaţia Dow Jones estimată de participanţii de pe piaţa sibiană evolua corelat cu futures-ul din SUA care indica scăderi. Evoluţia descendentă se datora faptului că investitorii se aşteaptă ca FED să tempereze achiziţiile de obligaţiuni, în condiţiile în care economia se întăreşte.
Perechea valutară euro/dolar se remarca prin 204 contracte pentru scadenţa septembrie. Pe termen scurt euro a avut o evoluţie mixtă. La ora 16.15 moneda comună se deprecia cu 0,08% faţă de dolar, la 1,3300 USD.
Un interes ceva mai bun decât de obicei se observa în sectorul derivatelor pe acţiuni autohtone, unde se tranzacţionau simbolurile DEFPR, DESIF5 şi DESNP. Pentru DEFPR septembrie se înregistrau 51 de contracte şi o cotaţie de 0,6990 lei/acţiune, în urcare cu 2,04%. Pentru DESIF5 se consemnau 41 contracte pe septembrie şi 31 pe decembrie şi cotaţii de 1,5490 şi 1,59 lei/acţiune, preţuri în ascensiune cu 4,45 şi 4,16%. Pentru DESNP s