Preţurile pentru sejururi în Delta Dunării rămân neschimbate faţă de anul trecut, dar şi aşa turiştii se pare că nu se înghesuie să viziteze delta, preferând aglomeraţia şi prețurile mult contestate de pe litoralul românesc.
Conform preşedintelui Asociaţei „Litoral-Delta Dunării”, filiala Tulcea, Daniel Iluşcă, preţurile la cazarea în deltă nu diferă cu mult faţă de anul precedent. Turiştii au la dispoziţie o gamă largă de tipuri de cazare, de la hoteluri de patru stele sau bungalouri până la pontoane plutitoare şi spaţii amenajate pentru camparea cu cortul.
În ceea ce priveşte tarifele, acestea pornesc de la 80 lei pe zi pentru o cameră şi ajung până la 300 de lei, unde micul dejun este inclus. Turiştii pretenţioşi pot alege pachete ultra all inclusive cu trei nopţi de cazare pe un ponton de patru stele la preţul de 240 de euro pentru întreg sejurul. În plus, gazdele vin cu oferte speciale de trei nopţi plătite, la care se adaugă una gratis sau cinci nopţi plătite şi două gratis pentru perioada Sfintei Marii, sărbătoarea marinarilor şi a pescarilor de pretutindeni. Cele mai scumpe cazări se găsesc în următoarea perioadă în complexul Somova-Parcheş, dar şi în Sfântu Gheorghe, unde între 9 şi 18 august se desfăşoară Festivalul de film „Anonimul”.
Pe lângă preţul cazării, turiştii trebuie să scoată din buzunar alte câteva zeci de lei pentru transportul până în deltă. În funcţie de locaţie, aceştia vor plăti 30 de lei până la Crişan şi 50 de lei până la Sulina sau Sf. Gheorghe pentru un drum cu o navă rapidă. Navele clasice sunt ceva mai ieftine, ajungând la 25 de lei până la Crişan şi 40 până la Sulina şi Sfântu Gheorghe, iar pentru a ajunge la Uzlina, turiştii vor scoate din buzunar 50 de lei.
Conform declarației lui Daniel Iluşcă, numărul turiştilor care au vizitat Delta Dunării în luna mai a fost unul încurajator, însă vânzările de servicii