Bolile de inima fac numeroase victime in randul populatiei, insa ele pot fi prevenite. In plus, atat accidentul vascular cerebral, cat si infarctul miocardic pot fi prevenite cu ajutorul unor alimente.
Somonul
Somonul si alti pesti precum sardinele si macroul sunt cele mai bune specii marine ce lupta impotriva bolilor de inima, scrie ABC News.
Ele contin cantitati mari de acizi grasi omega-3 si reduc riscul de aritmie cardiaca (batai neregulate ale inimii) si ateroscleroza (acumularea de placi de aterom in artere).
In plus, acestea scad nivelul trigliceridelor din sange. Specialistii recomanda consumul de peste gras de cel putin doua ori pe saptamana.
Afinele
Nu numai afinele, ci si capsunile sunt sanatoase pentru inima ta. Conform unui studiu recent, femeile cu varsta intre 25 si 42 de ani care au mancat mai mult de trei portii de afine si capsuni pe zi au avut un risc cu 32% mai mic de a suferi un atac de cord.
Specialistii afirma ca efectul pozitiv se datoreaza substantelor din ele numite antocianine si flavonoide.
Ele sunt antioxidanti care pot scadea tensiunea arteriala si dilata vasele de sange. Antocianinele confera plantelor culoarea rosie si albastra.
Ciocolata neagra
Mai multe studii au aratat faptul ca ciocolata neagra poate face bine inimii, ea avand capacitatea de a reduce riscul in cazul persoanelor care sunt predispuse afectiunilor cardiace.
Acest efect benefic este dat doar de ciocolata neagra, cea cu continut de cacao de minim 60-70%.
Ea contine polifenoli care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si previne aparitia cheagurilor de sange si inflamatia. Din pacate, ciocolata cu lapte sau alte batoane de ciocolata nu fac bine inimii.
Citricele
Femeile care consuma cantitati mari de flavonoi