OTP Bank România anunţă că a semnat convenţiile cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru finanţarea capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente de către beneficiarii Schemei de Plata Unică pe Suprafaţă (SAPS).
Conform unui comunicat de presă, clienţii persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi producatori agricoli individuali care utilizează terenul agricol şi au nevoie de finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente până la încasarea subvenţiei de la APIA, pot beneficia de credite în baza Adeverinţelor de Înregistrare Fermier emise de APIA ca urmare a cererilor de plată depuse de clienţi pentru SAPS.
"Prefinanţarea poate avea o valoare de până la 90% din suma cuvenită clientului în cadrul SAPS, denominată în lei. Comisionul de acordare poate fi plătit din credit, în timp ce dobânda se plăteşte la scadenţă", se arată în comunicat.
"Avem încredere în relansarea şi dezvoltarea agriculturii româneşti şi continuăm să venim în sprijinul fermierilor şi a micilor întreprinzători din acest domeniu printr-o ofertă din ce în ce mai variată de instrumente financiare, adaptate nevoilor reale ale acestora. Agricultura este o ramură importantă a economiei locale, a cărei dezvoltare poate contribui substan?ial la creşterea economică a României", a declarat Mădălina Mănăstire, Director Vânzări Corporaţii şi Managementul Produselor, OTP Bank România.
F.A. OTP Bank România anunţă că a semnat convenţiile cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru finanţarea capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente de către beneficiarii Schemei de Plata Unică pe Suprafaţă (SAPS).
Conform unui com