Deputatul independent Remus Cernea a declarat, joi, că nu este exclus să facă şi o vizită în Kosovo, după ce vizita sa în Taiwan, alături de alţi trei deputaţi, a declanşat un scandal diplomatic în urma căruia deputatul a rămas fără paşaportul de serviciu.
Deputatul a precizat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că vizita a fost una informală şi că scopul ei era comercial, de a dezvolta relaţii economice cu Taiwan.
"Ştiu foarte bine unde am plecat şi mi-aş dori ca între România şi Taiwan să fie raporturi economice", a declarat Cernea.
"Un parlamentar are dreptul să meargă unde doreşte", a adăugat deputatul, spunând că scandalul diplomatic iscat nu se referă la "persoana lui Remus Cernea", ci la măsura în care "statul român are înţelepciunea şi pragmatismul să dezvolte relaţii economice cu Taiwan".
Citeşte şi SCANDAL DIPLOMATIC: Vizita unui grup de deputaţi români în Taiwan pune în pericol relaţiile România-China. MAE a retras paşaportul de serviciu al lui Remus Cernea
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat de presă în care anunţa că unul dintre deputaţi a rămas fără paşaportul de serviciu. Întrebat de jurnalişti dacă el este deputatul care a rămas fără acte de serviciu, Cernea a ezitat să răspundă şi a motivat că "toţi parlamentarii care au fost în Taiwan au avut un astfel de paşaport, dar nu înseamnă că vizita a fost oficială".
Patru deputaţi români, Remus Cernea (independent), Ovidiu Iane şi Ninel Teia (PSD), Costică Canacheu (PDL), au efectuat o vizită neoficială în Taiwan, în condiţiile în care România nu recunoaşte Taipei-ul şi încearcă să-şi consolideze relaţiile bilaterale cu Republica Populară Chineză.
Deputatul independent Remus Cernea a declarat, joi, că nu este exclus să facă şi o vizită în Kosovo, după ce vizita sa în Taiwan, alături de alţi trei deputaţi, a declanşat