Librarii au fost nevoiţi să facă mai multe comenzi pentru a face faţă solicitărilor.
Dascălii au luat cu asalt librăriile din oraş pentru a cheltui suta de euro primită cu întârziere de patru ani de la guvernanţi. Cărţi, rechizite, instrumente de scris, materiale de documentare s-au numărat printre articolele solicitate de aceştia. Luaţi pe nepregătite, librarii au fost nevoiţi să facă aprovizionare într-o perioadă a anului considerată de obicei moartă, pentru a face faţă valului de solicitări. “Am fost foarte aglomeraţi în această perioadă, aproape la fel de aglomeraţi ca în perioada premergătoare începutului de an şcolar, când toţi părinţii ne trec pragul şi cumpără rechizite pentru şcoală. Profesorii au cumpărat cărţi, dar şi rechizite sau consumabile necesare pentru pregătirea de acasă”, a spus Liliana Tiron, administrator al Librăriei “Vasile Alecsandri”.
La sfârşitul lunii iulie, cadrele didactice din judeţ au primit 380 de lei, o sumă câştigată în instanţă de sindicate, reprezentând diferenţa de la 160 de lei, pe care i-au primit în 2009, până la 100 de euro, cât reprezenta suma alocată atunci de guvernanţi pentru procurarea de materiale de documentare. 2009 a fost al doilea şi ultimul an în care profesorii au văzut de la buget bani cu destinaţie specială pentru achiziţionarea de materiale necesare documentării şi pregătirii profesionale. Pentru banii primiţi, profesorii trebuie să aducă documente justificative că i-au cheltuit aşa cum prevede legea.
Librarii au fost nevoiţi să facă mai multe comenzi pentru a face faţă solicitărilor.
Dascălii au luat cu asalt librăriile din oraş pentru a cheltui suta de euro primită cu întârziere de patru ani de la guvernanţi. Cărţi, rechizite, instrumente de scris, materiale de documentare s-au numărat printre articolele solicitate de aceştia. Luaţi pe nepregătite, librarii au fost nevoiţi să facă apr