Pentru petreceri și nu numai. Gheața e un ingredient necesar pentru orice băutură mixată. În mod normal, ea nu trebuie să vă lipsească din congelator niciodată. Iar vara ar trebui să o cumpărați cu sacul.
Daca vrei să găzduiești o petrecere în mijlocul verii, când codurile de avertizare și indicele de confort termic devin subiectul preferat al știrilor, nu poți să uiți de gheață. Înainte de a face orice listă de băuturi sau rețete trebuie să te asiguri că ai în congelator o cantitate suficientă. Minimum un sac, pentru că vei avea nevoie. O băutură cu mai mult sau mai puțin alcool, servită într-o zi caniculară fără multă gheață la îndemână, riscă să devină un ceai sau chiar o bombă cu ceas. Gheața trebuie să fie prezentă peste tot. În băuturi, în frapiere, în cutiile frigorifice. Și trebuie să fie din belșug. Pentru că, până la urmă, este destul de ușor de făcut sau de procurat.
Gheața este un ingredient esențial pentru orice cocktail indiferent de temperatura de afară. Ea potențează gustul alcolului, eliberează aromele, păstrează prospețimea băuturii și asigură un melanj fericit între ingrediente. În plus, este un factor de hidratare, în condițiile în care alcoolul are, în esență, efectul opus.
Există o mulțime de prejudecăți legate de gheață. Cele mai răspândite sunt legate de faptul că ea îți diluează băutura, ca atunci când o “botezi” cu apă. În măsura în care folosești cuburi de gheață bine făcute și îți dozezi cantitățile cu simț de răspundere, băutura ta din pahar ar trebui să se termine înainte ca gheața să se topească. De aceea trebuie să începi orice cocktail punând gheață din belșug, cum ați observat probabil că procedează și barmanii profesioniști. Deși sunt multe cuburi de gheață în pahar, fiecare dintre ele se va topi mai încet, iar băutura o să rămână și rece și relativ nediluată, iar tu n-o să fii pus în situația neplăcută de a b