Fără a fi un automobil puternic sau elegant, Dokker poate deveni un prieten de încredere pentru un mic întreprinzător, fiind capabil să joace atât rolul de maşină de familie, cât şi cel de utilitară.
Vechiul Logan MCV, lansat în 2006, a fost o maşină polivalentă, gândită pentru a veni în întâmpinarea nenumăratelor cerinţe de utilitate ale clienţilor într-un mod eficient financiar inclusiv pentru constructor. Între timp, Dacia a evoluat, succesul Loganului a fost confirmat inclusiv pe pieţele pretenţioase din Europa Occidentală, iar noua generaţie de modele s-a dezvoltat vizibil.
Practic, vechiul MCV a evoluat astăzi în trei modele distincte. În ordinea apariţiei pe piaţă, acestea sunt: Lodgy, care a vizat caracteristica de monovolum, preluând disponibilitatea până la şapte locuri reale pentru a deveni un vehicul destinal familiilor extinse, Dokker, care mizează pe spaţiul uriaş şi din care este derivat şi urmaşul vechiului Logan Van, şi omonimul MCV, care a devenit însă un break clasic pe baza Loganului.
Între utilitate şi confort
Dokker este, aşadar, mult mai mult decât un simplu break: este o utilitară uşoară, de genul lui Renault Kangoo sau Ford Transit Connect. În versiunea de pasageri (cea exclusiv utilitară se numeşte Dokker Van), vine cu cinci locuri foarte confortabile şi un portbagaj uriaş, de 800 de litri. În plus, bancheta se poate rabata pentru a lăsa disponibil un volum de până la trei metri cubi, accesibil atât prin hayonul impresionant (şi care necesită un spaţiu destul de mare de manevră în spate), cât şi prin uşile laterale culisante (cea din stânga este disponibilă contra cost). Aşa cum îl promovează şi constructorul, Dokker poate face faţă cu brio nevoilor unui mic întreprinzător, care are la dispoziţie atât un automobil de familie pentru weekendurile în afara oraşului, cât şi un vehicul u