373 de candidaţi s-au înmatriculat în prima sesiune de admitere a Universităţii „Ştefan cel Mare” la Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic (DSPP), program care le permite cursanţilor angajarea ca profesor în învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal) şi universitar. Departamentul aparţine Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, acesta desfăşurându-se pe două niveluri - Nivelul I (iniţial) şi Nivelul II (de aprofundare).
Potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, „departamentul oferă posibilitatea celor înscrişi de avea o carieră didactică în domeniul de licenţă sau masterat pe care îl urmează. La programul de studii de formare psihopedagogică se pot înscrie studenţii înmatriculaţi la studiile de licenţă (pentru Nivelul I, iniţial) şi de masterat (pentru Nivelul II, aprofundare)”.
Aceasta a mai menţionat că la nivelul I s-au înmatriculat aproximativ 200 de studenţi (zi) şi 63 de absolvenţi (postuniversitar), iar la Nivelul II au fost 44 de studenţi înmatriculaţi (zi) şi 66 de absolvenţi (postuniversitar). Parcurgerea celor două niveluri se poate face în regim ZI sau ID, concomitent cu desfăşurarea studiilor de licenţă sau master.
Nivelul I (iniţial) acordă absolvenţilor de studii universitare dreptul să ocupe posturi didactice în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial pentru domeniul de licenţă pe care îl urmează, cu condiţia acumulării unui anumit număr minim de credite.
Nivelul II (de aprofundare) acordă absolvenţilor de studii universitare dreptul să ocupe posturi didactice în învăţământul liceal, postliceal şi universitar, în domeniul de studiu de la nivelul de licenţă şi master din domeniul de specialitate.
„Informaţiile şi aplicaţiile din domeniul Ştiinţelor Educaţiei asigură şanse crescute de adaptare pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor de comunicare, luc