Între 22 şi 25 august fostul combinat îşi aşteaptă oaspeţii. Cu filme, muzică, foc de tabără, petreceri în aer liber. O mână de tineri îndrăgostiţi de zonă şi de film au organizat Festivalul de Film Victoria.
Cum au murit oraşele industriale ale României: Victoria - un oraş fantomă. E un articol din Adevarul, din iunie anul acesta. Un articol care vorbeşte şi despre Mizil, şi de Copşa Mică, şi de Mărăşeşti, şi de alte localităţi, foste oraşe industriale, prăbuşite odată cu căderea comunismului. Spre deosebire de celelalte, Victoria are noroc. O mână de tineri pasionaţi de film şi îndrăgostiţi de zonă au organizat Festivalul de Film Victoria. Între 22 şi 25 august Victoria îşi aşteaptă oaspeţii. Cu filme, muzică, foc de tabără, petreceri în aer liber, street art. Ca să nu mai vorbesc că zona e perfectă pentru o mică vacanţă, condimentată cu filme vechi.
Ideea a pornit de la Andrei. A vrut să dea un pic de viaţă oraşului în care s-a născut şi a copilărit. Pentru mine Festivalul De Film Victoria este provocarea de a transforma oraşul meu natal într-un loc despre care să se vorbească. Întodeauna am văzut mai mult în Victoria decât a lăsat Victoria să se vadă. În prezent sunt foarte emoţionat. Mă simt ca la 5 ani când mi-aş fi dorit să fiu în Bucureşti şi să-l aştept pe Michael Jackson la aeroport.(Andrei Morariu)
Alexandra, şi restul echipei, au pus visul în practică. Mi s-a părut trist când mi-a zis că ultimul film proiectat la Victoria a fost acum 16 ani, Titanic, spune Alexandra. Şi uite aşa a apărut un festival de film. Un festival care îşi propune nu doar să readucă filmul în localitate, ci să scoată oraşul în lume, sau mai bine zis să aducă lumea la Victoria pentru a vedea că zona merită toată atenţia turistului îndrăgostit de munte şi de România. De ce să mergi la Victoria? Dacă îţi plac filmele româneşti, fie ele vechi sau noi, acolo va fi