După ce miercuri s-a consemnat cel mai bun volum de tranzacţionare din această săptămână, fără însă ca lichiditatea să impresioneze, penultima şedinţă a săptămânii a prezentat în linii mari aceleaşi caracteristici ca şi precedentele. În prima jumătate a zilei, jucătorii au fost destul de prudenţi, iar numărul contractelor nu se remarca în mod deosebit. La ora 16.15 se înregistrau 541 de contracte cu o valoare de 6 milioane lei.
După circa şapte ore de la deschidere, cele mai multe contracte se observau pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones. Mai exact, se înregistrau 226 de contracte pe scadenţa septembrie. Indicele evolua pe "verde" acumulând 76 de puncte, cotaţia estimată fiind de 15.507 puncte. Şi pe piaţa americană investitorii erau optimişti, semnalele de pe futures indicând o revenire după trei zilei de scădere. Atitudinea favorabilă era susţinută de datele bune din China unde atât exporturile cât şi importurile au crescut peste estimări în iulie.
Pentru paritatea euro/dolar, speculatorii au încheiat, până la ora 16.15, un număr de 79 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică evolua pe plus, câştigând teren faţă de dolar, după cum indica aprecierea de 0,17%, la o cotaţie de 1.33650 USD. Euro se aprecia şi faţă de moneta autohtonă, fiind estimat pentru scadenţa decembrie la 4,48 lei, în urcare cu 0,11%. Numărul contractelor era de 29. Pe pieţele internaţionale, euro s-a întărit până la maximul din şapte săptămâni faţă de dolar, pe fondul datelor pozitive privind exporturile din Germania. Moneda unică a avansat pentru a treia zi la rând faţă de dolar, înaintea publicării, de săptămâna viitoare, a unui raport despre care analiştii spun că va indica că economia din euro-regiune a reintrat pe creştere în al doilea trimestru din an.
Pe segmentul mărfurilor se putea observa o revenire la un nivel ceva mai bun de interes pen