Printre numeroasele sale distincţii se numără una pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine. Vorbim despre Natalia Roşoiu, reputat biochimist constănţean, profesor universitar doctor care şi-a dedicat viaţa cercetării.
Cât de provocator este domeniul biochimiei? Care sunt descoperirile care, în ultimul secol, au revoluţionat medicina şi biochimia? Care sunt beneficiile mutaţiilor genetice?
Vorbim despre aceste aspecte mâine, de la ora 10.00, cu Natalia Roşoiu, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
Cu 20 de ani în urmă aţi primit o distincţie pentru primul medicament original românesc creat din organisme marine: Alflutop, soluţie injectabilă, medicament reumatic. Cum a evoluat activitatea dumneavoastră ştiinţifică de atunci?
Care sunt descoperirile de excepţie care au revoluţionat biochimia şi medicina în ultimul secol?
Ce vă provoacă pe dumneavoastră, ca biochimist, în 2013? Ce obiective vreţi să atingeţi?
Există vreun proiect, vreun studiu, vreun program de cercetare care v-a atras, v-a pasionat în mod deosebit de-a lungul carierei dumneavoastră?
Care dintre ramurile biochimiei - biochimie marină, biochimie medicală şi farmaceutică - v-a atras mai mult?
Care sunt beneficiile modificărilor genetice?
Cum se împacă biochimia cu ecologia, un domeniu care ia din ce în ce mai multă amploare astăzi? @