Din dieta noastră nu trebuie să lipsească alimentele non-calorice. Acestea constituie aproape un miracol pentru că organismul nostru consumă, pentru a le metaboliza, tot atâtea calorii câte conţin.
Dacă v-aţi propus să slăbiţi sau doar să vă menţineţi silueta, puteţi mânca, fără griji, o serie de alimente non-calorice. "Tot secretul este să nu combinaţi, la aceeaşi masă, mâncăruri bogate în calorii şi alimente non-calorice pentru că nu veţi rezolva nimic. Fructele şi legumele non-calorice trebuie consumate doar crude sau fierte pentru că, astfel preparate, vor accelera metabolismul, iar grăsimile vor fi arse", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Alimente recomandate
Afine - ţin glicemia în frâu şi nu îngraşă
Ananas - dizolvă grăsimile
Ardei iute - accelerează metabolismul
Broccoli - are calorii negative
Carne de curcan - are calorii puţine
Castane - ard grăsimile
Castravete - elimină toxinele
Ceapă - degresează organismul
Fasole verde - are calorii negative
Ghimbir - intensifică metabolismul
Grepfrut - dizolvă grăsimile
Gulie - reglează glicemia
Kiwi - este antioxidant
Lămâie - degresează organismul
Mere - au calorii negative
Morcov - are calorii negative
Nectarină - are puţine calorii
Pătrunjel - elimină grăsimea
Pepene roşu - este diuretic
Peşte - scade colesterolul
Portocală - are calorii negative
Roşie - degresează organismul
Salată verde - stimulează metabolismul
Scoici - reglează funcţia tiroidiană
Seminţe de floarea-soarelui - nu îngraşă
Ţelină - are calorii negative
Urzici - sunt detoxifi