Preşedintele filialei clujene a federaţiei sindicale din învăţământul preuniversitar explică la Ştirile Realitatea TV Cluj de ce mulţi dintre cei ce au dat examenul de titularizare au luat note mici: au fost daţi afară din mediul privat şi credeau că prind un post călduţ.
"Sunt mulţi care vin pentru prima dată la un examen, nici nu ştiu cum se desfăşoară, nu s-au informat suficient, nu ştiu ce cerinţe sunt la acest examen", spune Lucia Cojocaru, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Cluj (SLIPC). În plus, adaugă aceasta, "e o categorie de tineri care vin din sectorul privat, au fost disponibilizaţi şi s-au gândit că un post călduţ găsesc în învăţământ".
În ce priveşte dificultatea examenului, Cojocaru spune că acesta a fost unul serios. "În acest an cred că examenul a fost mai riguros, pe metodica predării, deşi mulţi au spus că e prea multă teorie, dar pe lângă practica care (sic-n.red.) se cere în clasă trebuie să ştii şi metodica predării", spune ea.
La nivelul Clujului sunt 98 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru educatoare şi învăţătoare, câteva la educaţie fizică şi religie. "În rest sunt foarte puţine", continuă Cojocaru.