Parchetul Militar şi-a declinat, ieri, competenţa în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu spre Parchetele civile. Interesant este că, preţ de câteva ore bune, "sensibilul" dosar s-a plimbat între Parchete ca... de la Ana la Caiafa.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus, recent, plângere penală împotriva lui Alexandru Vişinescu, unul dintre puţinii torţionari care au mai supravieţuit după ce a trecut mai bine de jumătate de secol de la ororile din închisorile comuniste. Plângerea depusă la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a ajuns, tot ieri, pe mâna criminaliştilor civili.
Ping-pong cu dosarul „Vişinescu"
Reporterii "ring" au aflat, ieri, în exclusivitate, care a fost traseul dosarului torţionarului Alexandru Vişinescu, fost şef al Penitenciarului Râmnicu Sărat. Dosarul a fost declinat de la Parchetul Militar pentru a fi cercetat cu privire la infracţiunea de omor deosebit de grav de către magistraţii civili: mai întâi, undeva pe la pânz, a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Capitalei, conduşi de experimentatul prim-procuror Remus Budăi (şcolit la FBI) şi, ulterior, spre seară, a ajuns pe masa magistraţilor de la Parchetul General.
Torţionarul, pe mâna procurorilor civili
Conform surselor "ring", procurorii criminalişti bucureşteni luau în calcul extinderea cercetărilor şi pentru crime împotriva păcii şi omenirii. Probabil că acelaşi lucru vor face şi procurorii Parchetului General. Că deranjul e mare, se vede de la o poştă. Întrebare e cine şi de ce se (mai) teme de dosarul Vişinescu?!...
Faptele torţionarului Vişinescu nu se prescriu
Dacă şeful Parchetelor militare, citat de Mediafax, sugerează că infracţiunile torţionarilor – fie ele abuzuri în serviciu, fie torturi şi oribile crime - s-