După afişarea rezultatelor de la examenul de titularizare, 128 de cadre didactice au solicitat recorectarea lucrărilor, cele mai multe contestaţii (19) fiind depuse de cei care aspiră la o carieră didactică în învăţământul primar (învăţători).
Nemulţumiţi de notele cu care le-au fost evaluate tezele au fost şi 17 candidaţi de la disciplina educaţie fizică şi sport, 14 de la limba şi literatura română, 12 de la limba engleză, zece de la educatori şi opt de la matematică.
Iniţial au fost trimise către corectare 779 de lucrări, însă opt dintre acestea au fost anulate din cauza faptului că tezele prezentau semne distincte (conform art. 79 alineat 1, din OM 6239/2012). Un candidat cu lucrarea anulată, care a susţinut testarea pentru un post de educator, a depus contestaţie.
Potrivit prof. Cristina Teodorovici, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „rezultatele finale vor fi publicate în data de 8 august”.
Reamintim că, la nivelul judeţului, rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 30 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a fost de 77,56%.
În Suceava, din cele 771 de lucrări evaluate, 333 (43,19%) au fost notate cu note peste 7, 265 de teze (34,37%) au fost evaluate cu note între 5 şi 6,99, iar 173 de lucrări (22,43%) au fost evaluate cu calificative sub 5.
Candidaţi de nota 10 la inspecţii, repetenţi la examenul scris
Concursul de titularizare constă într-o probă practică sau inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă.
La fel ca la examenul de definitivat, candidaţii suceveni au obţinut note frumuşele la inspecţiile de la clasă, majoritatea dintre aceştia fiind notaţi cu note peste 8. Cu toate acestea, zeci de înscrişi care au obţin