În luna august 2013, Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa nr. 2 aduce în atenția publicului un Autoportret, lucrare reprezentativă pentru pictorița Magdalena Rădulescu, cea despre care Isabel del Rio spune: Elegantă şi delicată, a fost foarte apreciată pentru că a introdus în pictura europeană spiritualitatea tradiţională românească….
Dincolo de parcursul biografic şi sofisticatele interpretări ale operei sale artistice, Magdalena Rădulescu…
Era frumoasă, era plină de viaţă, râdea , vorbea repede. Cînd intra de pe stradă era ca o furtună, aducea cu ea tumultul străzii, lumea toată, intra cu ea în atelier. Cînd începea să picteze tăcerea devenea sfâşietoare şi toată lumea pe care o adusese cu ea, agitaţia şi parfumul străzilor îi umpleau pânzele. (Eugenia Dumitriu).
Autoportretul de la Muzeul de Artă este portretul unei Doamne. O Doamnă într-o atitudine reținută și sobră, bogat îmbrăcată și împodobită, a cărei ținută princiară este înveselită doar de podoaba șăgalnică a florilor: una albă, pură și învoaltă, iar cealaltă, discretă și de un roșu sângeriu. Chipul său nu poartă nici măcar umbra zâmbetului, e numai seriozitate și hotărâre. Doar mâinile, deși încrucișate a odihnă și fermitate, vorbesc, în agitația lor, despre tinerețe, frumusețe, grație și neastâmpăr.Nu știu de ce, dar privind-o, nu simți bucurie sau încântare, ci te atrage cu forța unui mister nedeslușit din alte vremuri. Pictura este muzică. O muzică de carnaval pe care o asculți și despre care presupui că este cântată în basme cu domnițe sau în povești orientale, o muzică păgână și în același timp senzuală.(Magdalena Rădulescu)
În luna august 2013, Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa nr. 2 aduce în atenția publicului un Autoportret, lucrare reprezentativă pentru pictorița Magdalena Rădulescu, cea despre care Isabel del Rio spune: Elegantă şi delicată, a fost foarte apreciată