Au apărut mici probleme de sănătate care îţi “asigură” un discomfort sâcâitor de-a lungul întregii zile? Este evident că organismul tău încearcă să-ţi spună ceva şi anume că ai nevoie de un aport urgent de vitamine şi minerale.
Fisurile şi rănile din jurul gurii pot semnala o deficienţă de vitamina B2. Vitamina B2 este un nutrient esenţial pentru producerea de celule şi pentru creştere. Fără el, corpul nu-şi poate reînnoi pielea şi mucoasa din jurul buzelor are şi ea de suferit. Această vitamină este necesară pentru transformarea hranei în energie. Oboseala şi migrenele pot indica simptome ale deficienţei de B2.
Statisticile consemnează faptul că 15% dintre fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani şi una din opt femei suferă de o carenţă de vitamina B2. Doza zilnică recomandată de vitamina B2: 1,3 mg pentru bărbaţi şi 1,1 mg pentru femei.
Consumă în fiecare zi produse lactate, minimum 250 ml.
Azi mâncarea nu mai pare să aibă acelaşi gust ca ieri? Probabil că nu ştiai dar, o cantitate scăzută de zinc, în organism, îţi poate afecta simţul gustului. Zincul ajută la producerea salivei şi la dezvoltarea şi menţinerea gustului. De asemenea, pe lista semnelor ce indică o deficienţă de zinc pot fi incluse cele mai frecvente infecţii, ca răcelile, gripa şi vindecarea târzie a rănilor. Zincul are un rol vital în funcţionarea sistemului imunitar şi în repararea şi reînnoirea celulelor.
Adolescenţii sunt cei mai supuşi riscului apariţiei deficienţei de zinc: 15% dintre fete şi 10% dintre băieţi, la această vârstă, suferă de o carenţă de zinc din cauza dietelor.
Doza zilnică recomandată: 5.5-9.5 mg pentru bărbaţi şi 4-7 mg pentru femei.
Organismul poate fi aprovizionat cu zinc atunci când consumi carne roşie, de vită sau de miel. Ideal ar fi să mănânci una sau două porţii de câte 300 de grame pe săptămână.
O altă