Adrian Severin a venit astăzi din nou la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a studia dosarul de 1.000 de pagini în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Sursa: VLAD STĂNESCU
Este a treia zi când europarlamentarul vine să-și studieze dosarul. Ieri, după aproape cinci ore, timp în care a lecturat dosarul în care este acuzat de mită și trafic de influență, europarlamentarul a părăsit sediul DNA, declarând că a văzut o treime din dosar și și-a menținut afirmația potrivit căreia ar fi ”victima unei înscenări de pe plan extern. Adrian Severin i-a numit pe jurnaliștii de la Sunday Times ”Agenți provocatori”. Întrebat de EVZ dacă el crede că va câștiga un eventual proces pe care i l-ar putea intenta publicația respectivă pentru declarațiile defăimătoare, europarlamentarul a răspuns că va vedea atunci.
În primăvara anului trecut, reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.
Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi - un român, un sloven şi un austriac - să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine.Trei trei deputaţi au acceptat, relata atunci AFP. Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".
Urmare a acestui fapt, în 20 martie 2011, Parlamentul European (PE) a anunţat deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva celor trei eurodeputaţi, iar conservatorul austriac Ernst St