Veniturile salariale au fost întotdeauna un motiv de nemulțumire pentru cadrele didactice. Dacă un profesor suplinitor se plânge pentru un salariu care se încadrează în jurul sumei de 600 de lei, o sumă cu care greu te poți întreține, lucrurile stau altfel atunci când vine vorba despre profesorii universitari. Aici discuțiile se învârt în jurul numărului de terenuri intravilane, case sau apartamente deținute, conturi în bănci și salarii consistente.
În cazul profesorilor universitari sumele încasate lunar nu constau doar în veniturile salariale. Foarte mulți dintre cei care le predau studenților, încasează venituri substanțiale din proiecte structurale POS-DRU.
Moise Bojincă, printre cei mai avuți
Chiar dacă nu se ridică la nivelul profesorilor din universitățile mari din țară, profesorii Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, se pot lăuda cu averi de invidiat. De exemplu, rectorul UCB, Moise Bojincă, este proprietarul unei mici averi în comuna Peștișani. Acesta deține aici două terenuri intravilane, un teren agricol ș un teren forestier. În declarația sa de avere apar de asemenea, un apartament în municipiul Târgu Jiu, un spațiu comercial în Peștișani dar și două case în aceeași localitate, dintre care una trecută pe numele fiului său. Pe numele rectorului sunt trecute și două autoturisme, una marca Renault dobândită în anul 2006 și una marca Solenza dobândită în anul 2003. Moise Bojincă mai deține și un tractor. Acesta figurează, de asemenea, cu un împrumut în valoare de 102.000 lei, scadent în anul 2031 dar și cu venituri în valoare de 2.500 de lei survenite în urma cultivării terenului agricol sau a creșterii păsărilor și animalelor.
Declarația de avere a rectorului UCB nu dezvăluie veniturile salariale pe care le încasează lunar acesta, dar declarația de avere a fostului rector, dezvăluia că această funcți