Avertizate de ministrul Sănătăţii să se încadreze în bugetele aprobate şi obligate să prezinte şi măsuri concrete până la mijlocul acestei luni, spitalele din judeţ se întâlnesc în aceste zile cu membrii comisiei mixte Prefectură - CJAS şi expun ce au reuşit să pună pe hârtie.
O zi de concediu fără salariu pe lună, tăierea tichetelor de masă, scăderea nivelului sporurilor, renunţarea la o linie de gardă, creşterea volumului internărilor de zi în totalul serviciilor medicale acordate, scăderea consumului de medicamente sunt doar câteva dintre măsurile la care managerii spitalelor din judeţ se gândesc pentru a reduce cheltuielile şi a se încadra, astfel, în banii pentru care au semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Chiar în aceste zile fiecare spital expune în faţa membrilor comisiei mixte Prefectură - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate lista de măsuri gândită în vederea reducerii cheltuielilor. Pentru cei care au avut şi până în prezent grijă la cât cheltuie este mai uşor, alţii dau din colţ în colţ, sub presiunea angajaţilor.
Într-o situaţie disperată rămâne în continuare Spitalul Orăşenesc Corabia. Aici s-a deplasat comisia mixtă, condusă de subprefectul Emil Marinescu, marţi, 6 august, la şedinţa de analiză a situaţiei financiare participând şi reprezentanţii sindicatului. Cea mai mare problemă identificată este ponderea cheltuielilor de personal în total buget, lună de lună din banii alocaţi 83% însemnând plata drepturilor salariale. Nivelul este cel mai mare din judeţ şi cu mult peste cele 70 de procente stabilite la intrarea României în criză, plafon la care, e drept, de ceva vreme s-a renunţat.
„Acest procent în care să te încadrezi e drept că nu mai există, însă rămâne un reper pentru instituţiile care vor să mai şi funcţioneze”, a declarat directorul pentru relaţii contractuale din cadrul CJAS Olt, Sor