Adrian Marciuc, liderul sindical de la Jilţ, îşi caută dreptatea în instanţă după ce reprezentanţii CEO l-au încadrat, din inspector social, cu un salariu de peste 120 de milioane de lei vechi, lunar, în simplu inginer, cu o remuneraţie infinit mai mică. Marciuc a dat în judecată compania energetică şi speră ca magistraţii să-i redea slujba şi leafa pe care le-a avut înainte ca şefii CE Oltenia să considere că merită mai puţin.
Sindicaliştii din întreg sectorul minier nu au fost deranjaţi, la înfiinţarea CE Oltenia, păstrându-şi funcţiile de inspectori sociali, salariile mari şi privilegiile pe care le aveau şi înainte de crearea mastodontului economic. Adrian Marciuc a fost încadrat în noua companie pe postul de inspector social coordonator Protecţie Socială cu o leafă de bază, plus sporuri, ce însumau 12.303 lei, lunar.
Marciuc nu a vrut să fie inginer
Ulciorul a mai mers încă o dată la apă, în ceea ce priveşte sindicaliştii şi în septembrie anul trecut când Directoratul CEO, în frunte cu Constantin Bălăşoiu, a decis păstrarea încadrării acestora pe funcţiile de inspectori social, actele adiţionale la contractele colective de muncă, parafând acest lucru la data de 1 septembrie. Lucrurile s-au schimbat însă în momentul intrării în vigoare a contractului colectiv de muncă pe 2013-2014 şi mai ales după ce complexul a decis unele reduceri salariale care au vizat şi categoria, până atunci privilegiată, a inspectorilor sociali. Noile măsuri i-au deranjat pe cei ce se bucurau de o astfel de funcţie, aşa că au refuzat semnarea actelor adiţionale la contractele de muncă, printre aceştia numărându-se şi Adrian Marciuc.
La începutul lunii iulie, conducerea CEO i-a oferit sidicalistului un post de inginer, conform cu pregătirea şi experienţa sa, şi l-a invitat, cinci zile mai târziu, să semneze actul adiţional în cazul în care ar fi fost de acor