Zilele trecute, pe reţeaua de socializare Facebook circula un mesaj pentru primarul Timişoarei, Nicolae Robu, mesaj semnat „prostimea călătoare cu tramvaiul timişorean”. Primarului i se reproşa căldura infernală din tramvaie şi folosirea în alte scopuri a creditului obţinut de administraţia Ciuhandu pentru achiziţia de tramvaie noi.
Autorul mesajului semnat colectiv dădea exemplul municipiului Cluj-Napoca, unde s-au achiziţionat tramvaie noi, prin fonduri europene nerambursabile.
Primarul răspunde unui „demers politicianist”
Deşi se află în concediu pe litoralul românesc, Nicolae Robu a ţinut să răspundă „prostimii călătoare cu tramvaiul timişorean”, tot prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook. Deşi consideră demersul anonim ca fiind politicianist, primarul prezintă, ca răspuns, propria variantă de rezolvare a problemei tramvaielor din Timişoara.
„Din păcate, timişorenii utilizatori ai tramvaiului trebuie să suporte condiţiile cumplite pe care le-aţi descris. De ce?
a. Pentru că şi dacă aş fi declanşat procesul de achiziţie de tramvaie în prima zi de mandat, până la ora actuală nu am fi putut avea niciun tramvai nou! La Cluj - dacă tot vă place să elogiaţi Clujul, din motive strident de evidente - licitaţia de achiziţie a 12 tramvaie a fost lansată când dl. Emil Boc era prim-ministru, iar în prezent Clujul are abia două tramvaie noi - arătoase, e drept, dar... departe de ce mi-aş dori eu pentru Timişoara.
b. Pentru că, o spun cu toată sinceritatea, achiziţia de tramvaie noi nu poate fi o prioritate pentru Timişoara, încă. Şi asta nu pentru că nu mi-ar plăcea mie să fie, ci pentru că pur şi simplu nu poate fi. Un tramvai nou costă minimum minimorum 1,5 milioane euro (dar mai degrabă două milioane). În Timişoara avem la un moment dat pe traseu circa 60 de tramvaie. O înnoire cât de cât serioasă ar necesita măc