Sportul din judeţele Moldovei este dependent de banii publici. Într-o ierarhie a sumelor alocate de primării pentru sport, Vrancea se află printre ultimele locuri. Cu excepţia Vasluiului, unde atât fotbalul cât şi handbalul rezistă prin sponsori, în celelalte oraşe reşedinţă de judeţ primăriile sunt principalii finanţatori. În 2013 cei mai mulţi bani publici primeşte sportul băcăuan. Este vorba despre 100 de miliarde de lei vechi. Jumătate din această sumă este direcţionată către echipa de handbal, iar 12 miliarde către echipa de fotbal, care a promovat recent în Liga a II-a.
La Iaşi, sportul beneficiază de 70 de miliarde, peste 50% din sumă fiind destinată fotbalului. Banii provin de la Fundaţia Sportului Ieşean, structură care cuprinde Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Primăria Municipiului Galaţi dă anual câte un milion de euro la sport, iar mai bine de jumătate din bani se duc la fotbal.
Sportul sucevean are promise 33 de miliarde, 27 de la Consiliul Local şi 6 de la Consiliul Judeţean. Mai slab finanţate din bani publici sunt asociaţiile şi cluburile sportive din Neamţ – 18,5 miliarde, Vrancea – 16,6 miliarde şi Botoşani – 13,5 miliarde.
Sportul din judeţele Moldovei este dependent de banii publici. Într-o ierarhie a sumelor alocate de primării pentru sport, Vrancea se află printre ultimele locuri. Cu excepţia Vasluiului, unde atât fotbalul cât şi handbalul rezistă prin sponsori, în celelalte oraşe reşedinţă de judeţ primăriile sunt principalii finanţatori. În 2013 cei mai mulţi bani publici primeşte sportul băcăuan. Este vorba despre 100 de miliarde de lei vechi. Jumătate din această sumă este direcţionată către echipa de handbal, iar 12 miliarde către echipa de fotbal, care