Cu toţii am observat că atunci când cască cineva în apropierea noastră, starea de somnolenţă se transmite şi ne apucă şi pe noi căscatul. Acum oamenii de ştiinţă japonezi au confirmat oficial acest fenomen. În plus cercetătorii au evidenţiat şi faptul că la căscat şi câinii sunt sensibili, aşa că se transmite inclusiv de la om la patruped.
Potrivit Daily Mail, stăpânii de câini confirmă faptul că animalele lor de companie înţeleg perfect starea lor de dispoziţie, iar un studiu recent confiemă acest aspect.
Experţii japonezi au demonstrat că şi câinii încep să caşte nu doar atunci când oamenii din jurul lor fac acest lucru, ci mai ales atunci când persoana care cască este stăpânul lor. Animalele au fost mult mai sensibile la căscatul veritabil şi au căscat mult mai rar ca reacţie la căscatul simulat.
Savanţii consideră că irezistibilul impuls de a căsca se transmite într-adevăr de la oameni la câini şi acest fenomen reprezintă de fapt o formă rudimentară de empatie.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: CRAIOVA SE VREA CAPITALĂ EUROPEANĂ. Are două echipe de fotbal, dar nu are apă caldăOROARE. Pastorul și copilul său de 9 ani, uciși sălbatic pentru donațiile din SUAȘerban Pop i-a dat contractul angajatului lui Voiculescu într-un birou de la Intact
Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia potrivit căreia acest comportament reprezintă o dovadă a faptului că aceste animale de companie (câinii - n.r.) sunt înzestraţi cu o abilitate "aproape umană" de a-şi manifesta empatia - capacitatea de identifica sentimentele şi starea de spirit a celor din jur.
Acest studiu, publicat în Public Library of Science ONE şi coordonat de Teresa Romero, a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Tokyo din Japonia pe un eşantion alcătuit din 25 de câini şi stăpânii lor.
Câinii au fost astfel poziţionaţi pentru a-i privi pe stăpânii lor