Gruia Stoica, patronul Grampet Group, a declarat pentru gândul că are “o parte” din cele 202 milioane de euro pe care GFR trebuie să îi achite pentru pachetul de 51% din CFR Marfă. Pentru restul, spune el, Grupul se comportă ca “orice societate serioasă din lume, care nu stă pe teancuri de bancnote cash şi care implică instituţiile financiare atunci când face o achiziţie de anvergură”, adăugând că negociază cu partenerii de pe marile pieţe de capital din lume modul de finanţare pentru CFR Marfă.
“Am tratat cu maximă seriozitate acest demers. Ceea ce ne-ar fi ajutat în această perioadă ar fi fost să nu fim nevoiţi să adaptăm povestea Meşterului Manole în relaţia cu finanţatorii şi cu instituţiile financiare internaţionale”, mai spune Gruia Stoica în răspunsurile trimise gândul pe email, după ce a declinat solicitarea gândul pentru un interviu faţă în faţă.
Întrebat care sunt motivele pentru care nu merge sa semneze contractul pentru preluarea CFR Marfa, Gruia Stoica spune că aşteaptă derularea “tuturor paşilor stabiliţi prin anunţul de privatizare şi caietul de sarcini”.
Potrivit lui Stoica, în 2012 Grampet Group a avut active auditate de 410 milioane de euro.
Stoica mai spune că nu a dorit să fie prins la mijloc într-un război politic, dar constată că "am devenit câmpul de bătălie".
"Noi nu ne-am jucat. Dorim să semnăm contractul, să încheiem această privatizare, să rentabilizăm CFR Marfă, nu ne interesează niciun fel de câştig din buzunarul cetăţenilor", adaugă patronul GFR.
GFR a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.
Deocamdată, contractul de privatizare nu a fost semnat. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor P