Clujul a trimis anul trecut 14 politicieni în Parlamentul României, dintre care doi au schimbat tabăra imediat ce s-au văzut aleşi. Ioan Moldovan, de la PPDD, şi Mircea Irimie, PDL, au ajuns în Partidul Conservator şi au dat startul traseismului politic în actuala legislatură. Realitatea TV Cluj a realizat un bilanţ al activităţii aleşilor clujeni de la alegerea lor şi până la încheierea primei sesiuni parlamentare.
Printre cei mai leneşi parlamentari ai judeţului se numără deputatul Radu Zlati, de la PNL, care a luat cuvântul de numai două ori, cu depunerea jurământului cu tot. Senatorul UDMR Laszlo Attila a luat cuvântul în plen de patru ori, incluzând aici jurământul.
CELE MAI PUŢINE LUĂRI DE CUVÂNT
sursa: cdep.ro, senat.ro
Dep. Radu Zlati (PNL) - 2
sen. Laszlo Attila (UDMR) - 4
Au existat însă şi parlamentari mai vorbăreţi. Senatorul PSD Alexandru Cordoş a vorbit în plen de 37 de ori, iar colegul său Cornel Itu a urcat la tribună de 20 de ori.
CELE MAI MULTE LUĂRI DE CUVÂNT
sursa: cdep.ro, senat.ro
sen. Alexandru Cordoş (PSD) - 37
dep. Cornel Itu (PSD) - 20
Cele mai puţine iniţiative legislative le-au formulat Ioan Moldovan, de la PC, şi Aurelia Cristea, de la PSD, câte 9.
CELE MAI PUŢINE INIŢIATIVE
sursa: cdep.ro, senat.ro
dep. Ioan Moldovan (PC) - 9
dep. Aurelia Cristea (PSD) - 9
Adrian Guzău, de la PSD, a avut 54 de iniţiative legislative, iar Cornel Itu, de la PSD, 52. Ce contează că majoritatea au fost respinse? Cei doi sunt cei mai prolifici semnatari de proiecte de lege.
CELE MAI MULTE INIŢIATIVE
sursa: cdep.ro, senat.ro
dep. Adrian Gurzău (PDL) - 54
dep. Cornel Itu (PSD) - 52
Dacă tot au fost primiţi în USL, deşi veneau din opoziţie, deputaţii Mircea Irimie şi Ioan Moldovan nu au vrut să îi supere pe membrii Guvernului Ponta cu nicio întreb