Anul trecut THR Marea Neagră, care se prezintă pe pagina proprie de internet ca cea mai mare companie de turism de pe litoralul românesc şi din sud-estul Europei, a avut afaceri de doar 30 mil. lei (6,7 mil. euro), cât generează restaurantul Caru’ cu Bere din Bucureşti, deşi controlează circa 12,7% din litoralul românesc, având în portofoliu 34 de hoteluri şi 29 de unităţi de alimentaţie precum restaurante.
THR Marea Neagră (EFO) este controlată de mai bine de 20 de ani de SIF Transilvania (SIF3), care a promis că va investi în modernizarea activelor, însă multe dintre hotelurile pe care le deţine au ajuns în paragină sau funcţionează în condiţii mizere.
Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, şi ceilalţi manageri ai societăţii de investiţii, încasează salarii de 10-20.000 de euro pe lună, dar sub administrarea lor compania hotelieră a avut rezultate tot mai proaste şi hotelurile din Eforie, Saturn, Venus, care erau înainte de 1990 fala litoralului românesc, au ajuns ruine.
În 2005 THR Marea Neagră deţinea o cotă de 17% din litoralul românesc, avea 15.400 de locuri de cazare şi 23.800 de locuri de alimentaţie publică. La acea vreme, compania avea peste 900 de angajaţi.
Astăzi compania mai dispune de circa 7.600 de locuri de cazare şi 13.200 de locuri de alimentaţie publică în hoteluri de 2-4 stele situate în staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Saturn, Neptun şi Venus după ce în ultimii ani a vândut o parte din active pentru a face investiţii. Anul trecut, compania mai avea 386 de angajaţi.
SIF Transilvania controlează 77,7% din acţiunile THR Marea Neagră.
Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro
Anul trecut THR Marea Neagră, care se prezintă pe pagina proprie de internet ca cea mai mare companie de turism de pe litoralul românesc şi din sud-estul Europei, a avut afaceri de doar 30 mil. lei (6,7 mil. euro), câ