Ediţia din acest an a festivalului îi este dedicată Mariei Tănase şi se află la jumătatea perioadei de desfăşurare.
A mai rămas mai bine de o lună până la sfârşitul celei de-a doua ediţii a Festivalului "Bucureştii lui Caragiale", care se desfăşoară, în fiecare zi, în Centrul Vechi, şi la restaurantul La Conu’ Iancu, un loc special amenajat într-o grădină din zona Hala Traian.
În acest weekend, dacă vă lasă canicula să vă aventuraţi în Centrul Istoric, diseară la ora 20.00, puteţi vedea "Rencontres", de la Teatrul de Comedie, iar de la ora 21.00 "Mofturi şi moftangii". La Grădina "La Conu’ Iancu", de la 20.30, "Mitică, Tanţa şi Costel" o producţie a Teatrului Union, iar de la 21.30, in memoriam Luigi Ionescu, "Melodii de-acum 100 de ani cu Taraful lui Ochi Alb".
Mâine seară, în Centrul Istoric, de la ora 20.00, un extraordinar spectacol de commedia dell’arte, al studenţilor de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, "Elixirul" în regia lui Mihai Gruia-Sandu. Iar în Grădina La Conu’ Iancu, de la 20.30 "Mitică, Tanţa si Costel", târziu, spre noapte, din nou melodii de-acum 100 de ani...
Andrei Şerban, la Casa Poporului
În această seară, la ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană va avea loc un moment inedit. Regizorul Andrei Şerban (foto) va susţine un moment artistic în cadrul expoziţiei Mircea Cantor: Q.E.D.
Andrei Şerban şi Corneliu Brudaşcu sunt invitaţii lunii august în "Camera de oaspeţi“, un spaţiu integrat expoziţiei ce găzduieşte în fiecare lună lucrarea unui artist, care împărtăşeşte aceleaşi afinităţi cu Mircea Cantor.
Pe data de 10 august, sosit special din America: Andrei Şerban. "O improvizaţie în stilul meu“, spune regizorul, "Nu mi-aş fi imaginat vreodată că voi vizita Casa Poporului. Dar iată că, la insistenţele lui Cantor, am acceptat cu greu să devin un «colaborator»,