Companiile străine care vor să-şi dezvolte afacerile în judeţul Prahova sunt interesate de găsirea unor locaţii corespunzătoare din punct de vedere al accesului facil la infrastructura rutieră, feroviară şi de utilităţi. Parcurile industriale reprezintă soluţia optimă pentru stimularea investiţiilor în aproape toate ramurile economice, prin dezvoltarea întreprinderilor şi crearea de noi locuri de muncă. Judeţul Prahova dispune, în acest moment, de un teren în suprafaţă de 89 ha situat în comuna Bărcăneşti, pe locul fostelor sere Tătărani. Terenul în cauză îndeplineşte toate condiţiile de eligibilitate impuse de Legea nr.186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale : este în proprietatea tabulară a fondatorului parcului (patrimoniul privat al Judeţului Prahova); are acces la un drum naţional (DN 1B); are o suprafaţă compactă; nu este afectat de nicio sarcină tabulară, dezmembrământ al dreptului de proprietate privată, ipotecă, măsură asiguratorie sau procedură de executare silită.
Parcurile industriale din judeţul Prahova, constituite, fie pe structura unor unităţi ale industriei de apărare şi/sau civile, fie tip greenfield, şi-au dovedit viabilitatea prin stimularea investiţiilor directe, autohtone şi străine, în industrie, servicii şi dezvoltare tehnologică. În prezent, pe teritoriul judeţului, sunt înregistrate unsprezece parcuri industriale cu o suprafaţă totală de 752 ha, şapte dintre acestea fiind administrate de societăţi comerciale cu capital integral public, iar patru administrate de societăţi comerciale cu capital integral privat.
Prin amplasarea lui la intersecţia principalelor rute europene de transport rutier şi feroviar, Polul de creştere Ploieşti reprezintă un grad ridicat de atractivitate pentru investitorii care şi-au manifestat intenţia de a-şi dezvolta afacerile prin deschiderea de noi capa