News Cercetătorii chinezi de la Centrul de Prevenţie şi Control Jiangsu au descoperit o metodă simplă şi naturală de prevenire a cancerului de plămâni, relatează portalul Medical News Today.
Specialiştii susţin că usturoiul crud, consumat de două ori pe săptămână, are capacitatea de a reduce riscul apariţiei acestei boli cu 44% în cazul nefumătorilor şi cu 30% în cazul celor care au acest viciu.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii au chestionat 1.424 de persoane care sufereau deja de cancer de pulmonar şi 4.500 de adulţi sănătoşi. Cu toţii au trebuit să răspundă unor întrebări legate de obiceiurile alimentare, stilul de viaţă, despre cât de des consumă usturoi sau dacă fumează sau nu.
Astfel, în urma analizării răspunsurilor, s-a constatat că aceia care au consumat usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână erau mai puţin predispuşi să dezvolte boala respectivă, chiar dacă erau fumători.
Nu este însă pentru prima dată când oamenii de ştiinţă observă proprietăţile curative ale usturoiului. Rezultatele cercetărilor naterioare au demonstrat că acesta poate preveni apariţia şi altor tipuri de cancer, dar luptă şi împotriva diabetului, reduce colesterolul şi previne bolile de inimă.
Sursa: Gândul.info
News Cercetătorii chinezi de la Centrul de Prevenţie şi Control Jiangsu au descoperit o metodă simplă şi naturală de prevenire a cancerului de plămâni, relatează portalul Medical News Today.
Specialiştii susţin că usturoiul crud, consumat de două ori pe săptămână, are capacitatea de a reduce riscul apariţiei acestei boli cu 44% în cazul nefumătorilor şi cu 30% în cazul celor care au acest viciu.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii au chestionat 1.424 de persoane care sufereau deja de cancer de pulmonar şi 4.500 de adulţi sănătoşi. Cu toţii au trebuit să răspundă unor întrebări le