Weekendul trecut a fost plin pe Litoral. Peste 150.000 de turişti au venit să se relaxeze la plajă. Cei care au vrut să aibă parte de adrenalină la malul mării au avut de unde alege: plimbări cu skijetul, flyboarding (aparat acvatic care permite propulsia aeriană şi subacvatică- n.r.) şi, nu în ultimul rând, cina la 50 de metri deasupra plajei.
După ce a fost pe Litoral câteva zile la rând, masa suspendată va fi adusă, în premieră, în centrul Capitalei. Astfel, bucureştenii dornici de o senzaţie unică pot servi micul dejun, prânzul sau cina la o înălţime de 50 de metri. “Dinner in the Sky” (cina la înălţime - n.r.) va fi amplasat chiar în spatele Hanului lui Manuc, în perioada 5-8 septembrie. Capacitatea maximă a mesei suspendate de o macara este de 22 de persoane, iar timpul petrecut în aer va fi, în funcţie de momentul zilei, între 25 de minute şi o oră. Scaunele se rotesc la 180 de grade
În mijlocul oaspeţilor vor sta bucătarul, chelnerul şi un artist care să asigure bunadispoziţie. Mesenii vor sta fixaţi în centuri pe nişte scaune speciale, care se rotesc la 180 de grade pentru a putea admira tot centrul Bucureştiului. “Simţi că ai lumea la picioare, iar când vezi trecând păsărelele pe lângă urechile tale, ai impresia că zbori, deşi masa stă pe loc. E o experienţă unică”, ne-a declarat Ovidiu Barbier, organizatorul evenimentului. Preţurile pentru o astfel de experienţă încep de la 299 de lei, iar biletele se vând pe internet. Ciori şi munţi de alge, la malul mării
Dacă în Mamaia turiştii au la dispoziţie mai multe plaje private unde sunt condiţii de lux, nu la fel se poate spune despre staţiunile din sudul Litoralului. Aici se formează adesea munţi de alge, cărora angajaţii de la Apele Române abia le pot face faţă. În plus, în ultima vreme, ciorile, şi nu pescăruşii au ajuns să vină şi să scotocească prin gunoaiele lăsate de turişti.
@N