Când mercurul din termometre urcă îngrijorător de mult, iar canicula face aerul aproape irespirabil, şi alimentaţia trebuie modificată. O dietă uşoară, bazată pe fructe şi legume, ne ajută să trecem mai uşor peste zilele de „foc”.
Dacă vă simţiţi moleşiţi de căldură, tocurile se înfundă în asfalt, iar aerul a devenit fierbinte, cel mai important este să aveţi grijă să vă hidrataţi. „Este obligatoriu, în special pe caniculă, când transpiraţi mai mult şi organismul pierde astfel o serie de minerale, să beţi multe lichide, în special apă şi ceai”, recomandă dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Alimente recomandate
- lapte degresat
- brânză de vaci
- cereale
Fructele ideale
- mere
- pere
- struguri
- pepene
- piersici
- mandarine
- kiwi
- caise
- avocado
Legume ideale
-varză crudă
-salată verde
-castraveţi
-roşii
-conopidă
-ciuperci
-mazăre
-ardei gras
-cartofi
-dovlecei
-morcovi
-sparanghel
Alimente contraindicate
- mâncăruri grase
- carne de vită
- carne de porc
- alcool
- cafea
„Cele mai bogate alimente în apă sunt fructele şi legumele, cu un conţinut de apă între 80 şi 95%.”, Dr. Laurenţiu Luca
Laptele, sursă de hidratare
O soluţie de hidratare a organismului o constituie şi laptele, în special cel degresat. Acesta conţine între 80 şi 91% apă. De asemenea, puteţi include în meniu şi iaurturile degresate (88% apă), şi brânzeturile albe degresate.
Proteinele care conţin apă
Dintre sursele