Ediţia 2013 a Festivalului de folk de la Gărâna a adunat, din nou, foarte multă lume, în Poiana Lupului, locul unde, cu o lună în urmă, a avut loc Festivalul de Jazz.
Timp de două zile, iubitorii muzicii folk au avut ocazia să îi vadă, pe viu, pe Vasile Şeicaru, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Emeric Imre, Alina Manole şi reşiţeanul Cristian Buică. La ranchul muzical de la Gărâna au mai urcat pe scenă Mircea Baniciu, Marius Baţu, Zoia Alecu, Adrian Sărmăşan, Dinu Olăraşu şi Pragu de Sus.
Unii dintre ei au venit, acum, pentru prima oară, la Gărâna, aşa cum este şi cazul Zoiei Alecu, iar locul li s-a părut unul de neuitat.
'Mă aflu la Gărâna, iar cei care nu au venit aici au făcut o mare greşeală. E superb la Gărâna, e soare şi se cântă 'la rupere'. Alături de mine sunt artişti extrem de valoroşi', a afirmat Zoia Alecu.
De asemenea, la festival a fost prezent şi Mircea Baniciu, aflat în Poiana Lupului pentru a patra oară.
'Pentru mine, Gărâna este un eveniment perpetuu, care nu se va termina uşor. Am prieteni aici, am gaşca din Timişoara, îi am pe prietenii din Gărâna, pe care îi iubesc şi care mi-au oferit, ca de fiecare dată, condiţii excepţionale, în aşa fel încât, pentru mine, drumul la Gărâna este o reală bucurie. Aici îmi revăd prietenii, amintirile şi multe din lucrurile pe care, în Bucureşti, le-am cam pierdut. Prin urmare, pentru mine, Gărâna înseamnă ceva!', a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Baniciu.
'Eu sper ca şi de acum încolo să vină nume tot mai mari la Gărâna, pentru că acest lucru nu doar că aduce lume, dar şi dă faimă unui festival. Aşa s-a întâmplat şi cu Festivalul de Jazz', a spus Gigi Tăuş, unul dintre iniţiatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna.
Semenic Fest Folk, desfăşurat în acest an în perioada 9-11 august, a cuprins şi o prezentare de creaţii vestimentare, mai exact rochii de sea