Sătenii din Boju ar da oricât să se vadă şi ei cu apă şi cu gaz în case. O primă încercare pentru introducerea gazului s-a încheiat cu disparţia banilor. Cât despre reţeaua de apă, li cere să se descurce cu apa de prin văi, până în 2018.
Oamenii dintr-o localitate aflată la nici 15 km de municipiul Cluj-Napoca trăiesc în fiecare zi o dramă, nevând posibilitatea de a se folosi de apă într-un mod civilizat şi normal. Pentru mulţi dintre ei, singura sursă de apă rămâne fântâna. Alţii se văd nevoiţi să care apa cu căruţa, iar cei mai norocoşi au fost legaţi la câteva sisteme de captare, ce asigură apă de prin văile satului. Căldura toridă îi obligă însă pe oamenii din Boju să-şi raţioneze execesiv şi această apă. Pentru că unii folosesc mai mult, alţii mai puţin, deseori se ajunge la discuţii divergente. „Vom ajunge să ne dăm în cap din pricina aceasta", şi-a exprimat îngrijorarea Cornelia Duca, o localnică.
Autorităţile clujene se tot laudă că reprezintă capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca, oraş de de cinci stele în care s-a investit masiv în ultimii ani, în special în reţele de utilităţi. Cu toate acestea, în Cluj mai există destule sate care nu dispun nici de apă, nici de gaz, unele nici chiar de curent electric. Satul Boju din comuna Cojocna este un exemplu în sensul acesta, având în vedere că în ultimii 20 de ani, autorităţile locale şi judeţene n-au mişcat un deget pentru a le îmbunătăţi viaţa localnicilor. În toamna anului trecut, după multiple intervenţii, s-a asfaltat şoseaua principală (aceasta fiind legată de centura Vâlcele - Apahida prin satul Pata), însă, toate celelalte străduţe adiacente au rămas la stadiul de dinainte: uliţe din pământ, cu pietriş aruncat ici-colo, greu accesibile şi pe jos, şi cu maşina.
Cea mai grea durere pentru oamenii din Boju rămâne, însă, lipsa apei potabile. „Nimeni nu face nimic pentru noi. Acum avem şi prim