Britanicii au descoperit mierea care tretează infecţiile mai bine decât multe medicamente uzuale. Este vorba despre un produs bio, folosit deja chiar şi în tratarea bolnavilor de cancer.
Descoperirea îi aparţine unui om de afaceri din Marea Britanie. Surgihoney este dezvoltată de Ian Staples, un om de afaceri care a cumpărat o fermă organică din sudul Chile. El a dezvoltat ulterior mai mulţi stupi, iar apoi a finanţat cercetători ştiinţifici din Irlanda să-l ajute să dezvolte mierea, relatează Daily Mail, citată de Agerpres.
Mierea bio produsă în condiţiie speciale oferă, potrivit medicilor, rezultate 'uimitoare' în tratarea rănilor şi a infecţiilor. Noul produs a fost testat timp de un an în spitale din Hampshire pe bebeluşi, femei care tocmai au născut, pacienţi bolnavi de cancer şi persoane în vârstă.
Rănile şi ulcerele, inclusiv cele infectate cu bacterii foarte puternice, s-au vindecat în câteva zile, în timp ce numărul femeilor care au suferit infecţii după ce au născut prin cezariană s-a redus la jumătate.
Mierea minune a vindecat şi răni ale soldaţilor care s-au întors din Afganistan şi a fost folosită pentru a trata acnee şi pentru a proteja pielea pacienţilor bolnavi de cancer nevoiţi să apele la cateter pentru chimioterapie, notează publicaţia britanică.
Un medic renumit din SUA s-a declarat convins că această miere "va revoluţiona îngrijirea rănilor din întreaga lume".
Mierea obişnuită este folosită de ani de zile pentru puterile sale de vindecare, deşi doctorii sunt în favoarea penicilinei şi antibioticelor. Totuşi, acest nou tip de miere, denumit Surgihoney, care este ambalat în săculeţe de 10 g fiecare, poate ucide bacterii, paraziţi şi infecţii fungice, dar ajută în acelaşi timp şi la vinderea rănilor.
Produsul a fost licenţiat deja de autoritatea competentă din Marea Britanie, însă nu este încă disponib