Ne imaginam ca multe se pot intampla intr-un fotbal condus mai degraba de la Lausanne decat de la Bucuresti, dar nu si ca un campionat inceput cu 18 participante va continua cu 20, ba inca dupa disputarea a 4 etape!
Insusi presedintele Mircea Sandu a deschis o discutie absolut stupefianta: “Daca s-au facut atatea, nu s-ar putea face si Liga 1 cu 20 de echipe? Sa bagam Rapidul si Iasiul?… Daca se propun in Comitetul Executiv 20 de echipe, o sa votez si eu, dar trebuie sa vina din partea Ligii”. Cum seful Ligii, invatat sa nu inoate impotriva curentului, i-a tinut isonul, e posibil ca aiureala sa se infaptuiasca! In 45 de ani de gazetarie, n-am mai intalnit asemenea nebunie.
O numesc astfel pentru ca n-am mai auzit despre asa ceva, dar si in ideea ca schimbarea din mers a sistemului competitional incalca regulamentul, acesta stipuland ca orice modificare a formulei de desfasurare trebuie anuntata cu minimum un an inaintea aplicarii. Logic, deoarece o intrecere, indiferent de natura ei, nu-si schimba regulile pe parcurs.
Echipe cu traditie, cu blazon, cu public, Rapid si CSMS Iasi ar merita sa joace in L1. Numai ca ambele au retrogradat . In insolventa, Rapid n-a indeplinit criteriul financiar, Iasiul pe cel sportiv. Dincolo de simpatia de care se bucura gruparile amintite si fanii lor, trebuie precizat ca in ROAF nu se regaseste nici un articol, nici un paragraf, care sa justifice eventuala readucere in esalonul de elita a formatiilor mentionate, nici unul, nici unul!
Sentimental, sa admitem ca ele ar merita reprimite. N-ar fi insa si legal. Sandu si Dragomir ocupa functiile cele mai inalte din fotbal tocmai pentru a supraveghea respectarea regulilor, nu pentru a indemna la sfidarea lor. De ce li s-ar oferi bilete de favoare celor doua de vreme ce, mai inainte, Poli Timisoara si Universitatea Craiova au fost una retrogradata fortat si cealalta