Ciocolata este cunoscută pentru proprietăţile sale benefice în ceea ce priveşte eliberarea endorfinelor, sau hormonii fericirii. Iată mai jos o reţetă simplă de brioşe cu ciocolată care pot satisface până şi cele mai pretenţioase papile gustative, şi te pot înveseli după o zi grea de muncă. Nu uita, totuşi, că trebuie consumate cu măsură, având un aport caloric destul de mare.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 4 ouă
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- esenţă de rom
- un vârf de linguriţă de sare
- 80 g zahăr
- 80 g făină
- 100 g unt
- tavă pentru brioşe
Mod de preparare
Ciocolata se topeşte într-o oală în bain-marie împreună cu untul. Compoziţia se amestecă bine şi se ia de pe foc imediat ce s-a topit, fără a se lăsa la fiert! Se amestecă zahărul simplu cu zahărul vanilat, cu făina şi cu sarea, pentru ca mai apoi să adaugăm ciocolata şi untul topite peste acest amestec. Se pun ouăle şi se mixează bine, până când compoziţia devine omogenă. La sfârşit, se toarnă şi câteva picături de esenţă de rom, iar aluatul se aşază în formele de copt, unse cu unt în prealabil.
Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
Se servesc reci, cu dulceaţă sau îngheţată.
Pofta bună!
Ciocolata este cunoscută pentru proprietăţile sale benefice în ceea ce priveşte eliberarea endorfinelor, sau hormonii fericirii. Iată mai jos o reţetă simplă de brioşe cu ciocolată care pot satisface până şi cele mai pretenţioase papile gustative, şi te pot înveseli după o zi grea de muncă. Nu uita, totuşi, că trebuie consumate cu măsură, având un aport caloric destul de mare.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 4 ouă
- 2 pliculeţe de za