Atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă, există câteva aspecte de care ar fi bine să ţii cont, pentru a-ţi creşte şansele de angajare
Atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă, există câteva aspecte de care ar fi bine să ţii cont, pentru a-ţi maximiza şansele de a fi chemat la interviuri şi de a te angaja. Îţi prezentăm mai jos cinci greşeli pe care trebuie să le eviţi în discuţiile cu recrutorii.
Nu fi exagerat de prietenos
Desigur, recrutorii sunt, în general, persoane calde, prietenoase şi săritoare, fiind datoria lor să te ghideze prin întregul proces de angajare şi să te ajute. Cu toate acestea, nu uita că ei îşi fac doar meseria, aşa că fii prietenos, dar nu exagerat de familiar. Este de preferat să limitezi pe cât posibil conversaţiile personale şi glumele.
"La sfârşitul unui interviu dificil cu managerul angajator, te vei simţi probabil uşurat să-l vezi pe recrutor zâmbind. Nu fi tentat să îi răspunzi cu acelaşi gest, deoarece chiar dacă interviul s-a terminat, trebuie să îţi concentrezi atenţia asupra managerului. Regula de aur: în prezenţa recrutorului, nu spune sau face nimic ce nu ai spune sau face în prezenţa şefului tău", subliniază reprezentanţii portalului de recrutare ejobs.ro.
Nu-i cere recrutorului sfaturi pentru cariera ta
Obiectivul recrutorului nu este acela de a te ajuta să obţii un job, ci doar acela de a te ajuta să treci cu uşurinţă prin tot procesul de recrutare al companiei respective. Recrutorii nu sunt consilieri, aşa că nu se cuvine să le ceri ajutorul în redactarea Scrisorii tale de Intenţie, a CV-ului sau în planificarea carierei tale.
Le poţi pune întrebări despre compania respectivă sau despre domeniu în general, dar încearcă să faci referinţă la jobul la care te-ai înscris. Şi, cel mai important: păstrează cele mai bune întrebări ale tale pentru