A lipsit mai mult de trei şedinţe ordinare de Consiliu Local, iar legea administraţie locale şi regulamentul forului deliberativ local clujean sunt foarte clare: şi-a pierdut mandatul oferit de cetăţeni în iunie 2012.
Consilierul local USL Irimie Popa este în această situaţie. Popa spune că a fost nevoie să predea la universitate ore suplimentare, ajungând să lucreze 10 ore pe zi, motiv pentru care i-a fost imposibil să se prezinte la şedinţele forului decizional local, din aprilie până în iulie. Liderul consilierii PDL, Radu Moisin, susţine că acest caz este unul clar, pe lege cel care este în situaţia lui Popa, îşi încetează mandatul.
După ce preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a adus în atenţia opiniei publice informaţii cu privire la o posibilă incompatibilitate în care s-ar afla viceprimarul Gheorghe Şurubaru (care a deţinut calitatea de administrator la o firmă privată în timp ce a fost şi secund al primarul Emil Boc), puterea din CL Cluj-Napoca a arătat cu degetul în ograda social democraţilor, pe surse.
Unul dintre consilierii de pe listele USL, Irimie Popa, a lipsit, consecutiv, de la patru şedinţe ordinare de Consiliu Local, în 2013 (9 aprilie, 16 mai, 4 iunie, 11 iulie).
Conform articolului 108, alineatul (2), litera d) din Regulamentul de funcţionare a Consiliului Local Cluj-Napoca, calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, dacă respectivul ales a lipsit nemotivat de la trei şedinţe ordinare consecutive al forului deliberativ local.
După ce consilierul Irimie Popa a lipsit şi de la şedinţa din luna iulie, cazul său a ajuns în presa locală. Situaţia sa va fi adusă în atenţia plenului CL, cel mai probabil la următoarea şedinţă ordinară, după cum ne-au informat surse din administraţie.
Popa a declarat pentru ZIUA de CLUJ că absenţa de la lucrările CL Cluj-Nap