de Adrian POPESCU
adrianpopescu@tribuna.ro
12 august 2013 22:55
0 vizualizari
A-A+
Complexul Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale a devenit un motor cultural-turistic în Sibiu. Este clar că "politica turismului-cultural ASTRA" contribuie la producerea de venit local prin valorificarea resurselor tradiţionale, prin exploatarea suplimentară a celor ce aparţin altor domenii.
11.279 de vizitatori
Timp de patru zile" Muzeul în Aer Liber Astra" a fost "călcat în picioare " de 11.279 vizitatori plătitori, dar şi de beneficiari de abonamente care au avut parte de un program oferit de gazde. De mare succes a avut parte "Târgul Creatorilor Populari" care a stârnit interesul a aproximativ 9.900 de turişti. Putem spune că evenimentul a fost o reuşită şi din punct de vedere economic, fiind vândute multe produse aduse de meşteşugari autentici din ţară, care transmit tradiţia brodatului, ţesutului, olăritului, încondeiatului de ouă, sculpturii în lemn şi în os, picturii de icoane pe lemn şi/sau pe sticlă, cojocăritului, tradiţia confecţionării măştilor şi a păpuşilor, confecţionarea instrumentelor muzicale, a pălăriilor şi podoabelor etc. De reţinut că în acest târg nu au pătruns neaveniţii sau intermediarii, ci doar cei care sunt acreditaţi de Muzeul Astra - în urma activităţilor de identificare, dar şi în urma activităţilor culturale derulate cu aceştia în "Asociaţia Creatorilor Populari".
Activităţi artistice
La "MCPT ASTRA" au fost prezenţi peste 200 de meşteri populari, dornici să puncteze cea de-a 30-a ediţie a "Târgului Creatorilor Populari din România". Păstrătorii tradiţiilor din ţară au mărit gradul de atractivitate turistică. Unii meşteri au oferit chiar şi lecţii-atelier, alţii au vizat doar partea economică. Pe scurt, "Târgul Creatorilor Populari" a oferit o imagi