Bucurestiul este un oras care te surprinde intr-un mod pe care nu l-ai fi putut anticipa la prima vedere, oferindu-i unui calator strain tot ce si-ar putea dori de la o astfel de experienta - costuri accesibile, chiar avantajoase, si atractii din abundenta, descrie un nomad american capitala mioritica.
Derek Earl Baron a parasit SUA pe 25 decembrie 1999, dupa absolvire, pentru o vacanta de trei luni in Asia de Sud-Est. Dupa 13 ani, vacanta inca nu s-a sfarsit, aventura prelungita desfasurandu-se pana acum in peste 70 de tari din sase continente.
In ultimele 20 de luni, americanul a folosit Bucurestiul ca "baza".
"Am vizitat pentru prima data tara in octombrie 2011. De obicei, petrec o luna sau doua aici, iar apoi calatoresc o vreme inainte de a ma intoarce din nou", a spus Earl pentru Ziare.com.
Cat de scump este Bucurestiul pentru un strain, dintre sute de orase?
"Este dificil de spus. Cu siguranta nu este cel mai ieftin si, desigur, nu este nici pe aproape cel mai scump. Este in general foarte rentabil, in opinia mea, pentru cineva ca mine. Din experienta mea, preturile pentru cele mai multe bunuri de uz curent si activitati zilnice sunt sub medie, de aceea este mai convenabil pentru mine sa traiesc in Bucuresti decat inapoi in SUA sau in Europa Occidentala. Desi costul vietii este mult mai mic, pot totusi sa ma bucur de un stil de viata grozav.
Sunt tari mult mai ieftine decat Romania, cum ar fi India, insa obtii o calitate mai mare in schimbul banilor aici decat ai obtine in acea parte a lumii. Astfel, ca loc in care sa traiesti bine in timp ce ai acces la orice si-ar putea dori cineva: conditii bune de transport, cinematografe, muzee, restaurante bune, parcuri, cafenele etc, Bucurestiul este cat se poate de bun, dupa ce am calatorit in jurul lumii timp de mai multi ani", este de parere americ