Odata cu globalizarea si evolutia tehnologiei si procesul prin care carnea de pui ajunge in farfuriile tuturor este aproximativ acelasi in toata Europa. Tot sistemul de crestere a pasarilor a devenit unul extrem de tehnologizat, orientat intotdeauna catre profit.
Tratarea puilor de gaina incepe inca inainte cu trei zile de a iesi din ou, scrie Daily Mail intr-un amplu material, citat de ziare.com.
Masinarii specializate injecteaza in ou un mix de vaccinuri menite sa fereasca puiul de boli viitoare.
La ora actuala, cresterea animalelor de larg consum nu prea mai are multe in comun cu natura. Peste 40 de miliarde de pui sunt omorati in fiecare an, in toata lumea, pentru hrana. Cei mai multi dintre acestia probabil ca nu au vazut lumina zilei vreodata.
Singurul scop al crescatorilor de pui este profitul, fapt care, in timp, a dus la o serie de anomalii din cauza carora carnea de pui nu mai este tocmai un aliment sanatos.
Expertii britanici avertizeaza ca tratarea puilor cu antibiotice va duce in timp la o reducere a sensibilitatii virusurilor si bacteriilor. Astfel, fara sa isi dea seama, prin consumarea de carne de pui tratat cu antibiotioce, omul va deveni o tinta mult mai vulnerabila.
Carnea de pui a început să fie injectată cu tot felul de hormoni de creştere, iar testele făcute pe mostre de carne arată că în timp, conţinutul de grăsime a crescut de la 36 Kcal/100 g, în anii 1900, la 207Kcal/100 de g, în 2004, potrivit Antena 3.
Mai mult, hormonii de creştere injectaţi în carnea de pasăre au efecte nocive asupra sănătăţii.
În cazul copiilor, aceştia pot aduce pubertatea precoce - tinerele au menstruaţie mult mai devreme decât adolescentele dinaintea lor, iar băieţilor au început să le crească sâni.
Totodată, cercetătorii avertizează că un consum crescut de carne de pui injectată cu hormoni de creştere poat