Jon Oringer are 39 de ani. Înainte să dea lovitura cu Shutterstock, site-ul care găzduieşte milioane de fotografii, el a mai fondat alte zece companii. Sursa: Wall Street Journal
"Am dat greş de multe ori, însă cu Shutterstock mi-am propus să nu fac aceleaşi erori", a spus Oringer, care nu ştia nimic despre fotografie înainte să intre în această afacere.
Site-ul său a fost listat la bursă în octombrie 2012, iar în prezent are peste 28 de milioane de poze, filme şi ilustraţii în baza de date. Jon Oringer, care îşi are sediul pe Silicon Alley, corespondentul new-yorkez al celebrului orăşel californian Silicon Valley - unde sunt multe companii-gigant din domeniu IT -, deţine 55% din Shutterstock.
El este primul miliardar care provine din această parte a SUA, cu o avere estimată la 1,05 miliarde de dolari.
Oringer a lucrat, înainte de Shutterstock, al un software care trebuia să blocheze ferestrele pop-up. Acest serviciu este inclus automat acum în browsere precum Firefox sau Chrome. Ideea pentru Shutterstock i-a venit în 2003.
În urmă cu zece ani erau foarte puţine companii care creau imagini generice pentru site-uri. Majoritatea dintre ele ofereau fotografiile la preţuri ridicate. Oringer a investit, la început doar câteva mii de dolari. Şi-a cumpărat o cameră foto performantă şi a dat mai multe anunţuri pe Craigslist.
El a călătorit mai întâi prin New York, iar apoi prin toată lumea, căutând exact lucrurile pe care le evită turiştii: cele mai banale sau mai generale lucruri. În primul an, el a realizat peste 30.000 de fotografii şi le-a postat pe Shutterstock. A folosit platforme precum Google AdWords pentru a genera trafic.
"Momentul de cotitură a fost când nu am mai putut face faţă cu cererea. Oamenii mă întrebau de ce nu mă duc în Silicon Valley şi să îmi conduc afacerile de acolo. Am a